View Single Post
      03-04-2020, 06:27 AM   #11
ifr
Captain
644
Rep
852
Posts

Drives: BMW X5
Join Date: Oct 2019
Location: Euro

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ejlover06 View Post
After adding 1CR I've checked the FSCs but I had only 2 FSCs under DME (as before VO coding 1CR) They are the ones given below:

But I also think something went wrong during VO coding even Esys didn't give any errors and everything seemed fine; related parameters not changed is something I can not explain.. I'll try VO coding 1CR again

DME_BAC2[DiagAddress=18(0x12)]
RootCertStatus not available
SWSigStatus accepted
SWTApplications
----------
AppID 195(0xC3)
UpgradeIndex 1(0x01)
SWTType SWTclassic light
FSCStatus not available
FSCCertStatus not available
----------
AppID 157(0x9D)
UpgradeIndex 1(0x01)
SWTType SWTclassic light
FSCStatus not available
FSCCertStatus not available


In one of the remote start codes it says cars from 2018 tap lock button 3 times in 2 secs. My car is late 2017 but with a recently updated i-step 19-11 May that be a problem? Maybe intelligent key needs and update also which we can not do
You need appid 380(0x17C)

VO Code must have gone wrong. Don't forget you need to turn engine on for most ECU, but OFF for DME.

You wont get it to work without FSC. The car will appear to be configured for Remote Start - I can even get the connected drive app on my phone to attempt a remote start fine, it flashes the blinkers 3 times, clicks and whirs but never starts the car.