BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 5-Series (G30) Forum iDrive, Audio, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics + Coding Coding "ALPINA" Style Display

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-03-2017, 12:30 PM   #1
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
139
Rep
387
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Coding "ALPINA" Style Display

I have done some coding on my F11, but does anybody on here know how to code this?

I have loved the look of the Blue dials since I saw the video of the ALPINA.

I am also nostalgic since my 2005 Volvo V70R had blue dials.

Appreciate 0
      10-04-2017, 02:11 PM   #2
daveh85
Enlisted Member
United_States
7
Rep
40
Posts

Drives: 2018 M550
Join Date: Dec 2007
Location: Woodinville, WA

iTrader: (0)

That's an easy one. In DKOMBI2 turn ALPINA_ENABLE to activ
Appreciate 2
      10-05-2017, 11:13 AM   #3
BananaCar
Second Lieutenant
47
Rep
223
Posts

Drives: N/A
Join Date: May 2012
Location: Miami, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by daveh85 View Post
That's an easy one. In DKOMBI2 turn ALPINA_ENABLE to activ
I have been out of programming for a 2 years. Does the G30 require some special serialkey which I have to buy? Or software and plug is all in need to program? Thx
Appreciate 0
      10-05-2017, 12:18 PM   #4
daveh85
Enlisted Member
United_States
7
Rep
40
Posts

Drives: 2018 M550
Join Date: Dec 2007
Location: Woodinville, WA

iTrader: (0)

I followed the coding guide on another forum, not sure if you can cross reference links - either way the other forum was bimmerfest.
Appreciate 0
      10-05-2017, 12:32 PM   #5
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BananaCar View Post
I have been out of programming for a 2 years. Does the G30 require some special serialkey which I have to buy? Or software and plug is all in need to program? Thx
You need a Token to use E-sys software, but required Launcher generates. There is nothing extra to buy.
Appreciate 1
      10-05-2017, 01:41 PM   #6
BananaCar
Second Lieutenant
47
Rep
223
Posts

Drives: N/A
Join Date: May 2012
Location: Miami, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Quote:
Originally Posted by BananaCar View Post
I have been out of programming for a 2 years. Does the G30 require some special serialkey which I have to buy? Or software and plug is all in need to program? Thx
You need a Token to use E-sys software, but required Launcher generates. There is nothing extra to buy.
Thank you
Appreciate 0
      10-05-2017, 01:58 PM   #7
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BananaCar View Post
Thank you
Appreciate 0
      10-06-2017, 08:38 AM   #8
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
139
Rep
387
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by daveh85 View Post
That's an easy one. In DKOMBI2 turn ALPINA_ENABLE to activ
Thank you will give that a try
Appreciate 0
      10-13-2017, 12:53 AM   #9
550iiii
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: 550i
Join Date: Mar 2013
Location: CA

iTrader: (0)

anyone local in san jose can help do coding ? or any referral?

thanks
Appreciate 0
      10-13-2017, 09:03 PM   #10
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by daveh85 View Post
That's an easy one. In DKOMBI2 turn ALPINA_ENABLE to activ
Did not work.
Appreciate 0
      10-14-2017, 10:24 AM   #11
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
139
Rep
387
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Did not work.
Anybody else tried?

I don't want to try until I get me Steering Wheel sorted
Appreciate 0
      10-14-2017, 04:54 PM   #12
r33_RGSport
Lieutenant General
r33_RGSport's Avatar
United_States
4167
Rep
12,279
Posts

Drives: G30 540i / 997.1 C4S / F39 X2
Join Date: Oct 2009
Location: So. Cal

iTrader: (3)

Didn?t work neither. Maybe need 6WB cluster.
__________________
Email: sales@rgsport.com === IG: RGSport_USA
Appreciate 0
      10-18-2017, 11:11 AM   #13
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
139
Rep
387
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by r33_RGSport View Post
Didn?t work neither. Maybe need 6WB cluster.
I would say that is a given.
Appreciate 0
      10-19-2017, 07:39 PM   #14
Jim-Bow
Second Lieutenant
Wales
79
Rep
258
Posts

Drives: 530d MSP+ MedBlue
Join Date: Oct 2013
Location: South Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by r33_RGSport View Post
Didn?t work neither. Maybe need 6WB cluster.
I would say that is a given.
That?s a 6wb cluster in the video right? The standard euro spec one?
__________________
G30 Med Blue MSP 530d - branded by the kids as the blue bomber (aka the blue bullet mk2 )
Appreciate 0
      10-20-2017, 07:42 AM   #15
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
139
Rep
387
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
That?s a 6wb cluster in the video right? The standard euro spec one?
Yes
Appreciate 1
Almaretto1878.00

      10-20-2017, 07:48 AM   #16
Jim-Bow
Second Lieutenant
Wales
79
Rep
258
Posts

Drives: 530d MSP+ MedBlue
Join Date: Oct 2013
Location: South Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
That?s a 6wb cluster in the video right? The standard euro spec one?
Yes
Cool thanks buddy, its quite exciting what you can do with an all digital display.. wonder jf the M5 one will be codeable too!
__________________
G30 Med Blue MSP 530d - branded by the kids as the blue bomber (aka the blue bullet mk2 )
Appreciate 0
      10-20-2017, 11:28 AM   #17
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Cool thanks buddy, its quite exciting what you can do with an all digital display.. wonder jf the M5 one will be codeable too!
F90 is too.
Appreciate 0
      10-20-2017, 12:43 PM   #18
Jim-Bow
Second Lieutenant
Wales
79
Rep
258
Posts

Drives: 530d MSP+ MedBlue
Join Date: Oct 2013
Location: South Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Cool thanks buddy, its quite exciting what you can do with an all digital display.. wonder jf the M5 one will be codeable too!
F90 is too.
Ha ha - yes - i meant the other way round - in terms of a ?vanilla? 5 series displaying the M5 dials and additional accoutrements.

Not seen an f90 dash so dont know if its significantly different hardware wise
__________________
G30 Med Blue MSP 530d - branded by the kids as the blue bomber (aka the blue bullet mk2 )
Appreciate 0
      10-20-2017, 03:16 PM   #19
Roadkiller
Philosophiae Doctor
Roadkiller's Avatar
United_States
184
Rep
874
Posts

Drives: 2015 M4 BSM
Join Date: Dec 2008
Location: In front of you!

iTrader: (0)

This is cool...

Appreciate 0
      10-20-2017, 03:19 PM   #20
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Ha ha - yes - i meant the other way round - in terms of a ?vanilla? 5 series displaying the M5 dials and additional accoutrements.

Not seen an f90 dash so dont know if its significantly different hardware wise
F90 and other ///M have different cluster for HUD gear display. But, yes, you can have combinations of F90/Alpine on 6WB.
Appreciate 0
      10-21-2017, 01:21 PM   #21
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1878
Rep
7,765
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Coding works on 6WB. Confirmed.
Appreciate 0
      10-21-2017, 05:32 PM   #22
GAMA
///Mflight Member
GAMA's Avatar
104
Rep
93
Posts

Drives: 2018 M550i
Join Date: Oct 2012
Location: VILSECK, GERMANY

iTrader: (1)

Garage List
2011 BMW M3 E90  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Coding works on 6WB. Confirmed.
Huge thanks to Almaretto for hooking me up today with a few coding options. Really quick and professional service. ???
Attached Images
 
Appreciate 1
Almaretto1878.00

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:49 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST