BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 5-Series (G30) Forum iDrive, Audio, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics + Coding iDrive screen - No Signal

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-28-2017, 03:00 PM   #1
Ab3_Fr0man
Private
Canada
26
Rep
85
Posts

Drives: G30 540i
Join Date: May 2017
Location: Canada

iTrader: (0)

Garage List
2017 540i  [0.00]
2011 535xi  [0.00]
iDrive screen - No Signal

I just stopped to get a coffee and when I turned off my car the audio froze playing a loud screeching sound and the iDrive screen went crazy, scrambled images system completely unresponsive to any inputs.

The sound stopped when I opened the door and the iDrive screen said No Signal for a few seconds then just went blank...

I came back with my coffee 5 mins later and started it up, and all seems to be fine again.... fuck, i hope this isn't the start of a mess.
Appreciate 0
      06-28-2017, 08:12 PM   #2
chasedeez1
Enlisted Member
6
Rep
37
Posts

Drives: 2017 BMW 540i
Join Date: Mar 2016
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ab3_Fr0man View Post
I just stopped to get a coffee and when I turned off my car the audio froze playing a loud screeching sound and the iDrive screen went crazy, scrambled images system completely unresponsive to any inputs.

The sound stopped when I opened the door and the iDrive screen said No Signal for a few seconds then just went blank...

I came back with my coffee 5 mins later and started it up, and all seems to be fine again.... fuck, i hope this isn't the start of a mess.
My idrive screen periodically doesn't come on. It stays off until I let my car sit then lock it, start it up it comes back on.
Appreciate 0
      06-28-2017, 09:13 PM   #3
Ab3_Fr0man
Private
Canada
26
Rep
85
Posts

Drives: G30 540i
Join Date: May 2017
Location: Canada

iTrader: (0)

Garage List
2017 540i  [0.00]
2011 535xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by chasedeez1 View Post
My idrive screen periodically doesn't come on. It stays off until I let my car sit then lock it, start it up it comes back on.
Strange, I don't think that is normal operation either. How frequent is periodically?
Appreciate 0
      06-28-2017, 09:22 PM   #4
chasedeez1
Enlisted Member
6
Rep
37
Posts

Drives: 2017 BMW 540i
Join Date: Mar 2016
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

I purchased it March 29th. I would say its done it 5-6 times. Allot aggravation, I have a BMW appt Buy 5th to check it out
Appreciate 0
      07-05-2017, 12:50 PM   #5
Ab3_Fr0man
Private
Canada
26
Rep
85
Posts

Drives: G30 540i
Join Date: May 2017
Location: Canada

iTrader: (0)

Garage List
2017 540i  [0.00]
2011 535xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by chasedeez1 View Post
I purchased it March 29th. I would say its done it 5-6 times. Allot aggravation, I have a BMW appt Buy 5th to check it out
let me know how the apt goes and what the resolution to your issue is.

Thanks,
Appreciate 1
xins010.00

      07-26-2017, 03:52 PM   #6
twwilso
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: 2018 M550i
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

No Signal

Did you ever get a resolution to your problem?

My M550, that I just picked up on July 5th, started doing this every 10 minutes or so. It just started this week on Monday. I called my local BMW Genius and she suggested doing a reset of the iDrive by holding down the volume button for 60 seconds, and to not let go until it comes back again. Tried that and it still did it.

Hopefully it gets sorted out because it's really annoying.

Todd
Appreciate 0
      07-27-2017, 01:25 AM   #7
claykin
Brigadier General
United_States
561
Rep
3,307
Posts

Drives: various BMW
Join Date: Nov 2009
Location: Florida

iTrader: (0)

the July iStep update supposedly addressed the iDrive lockups. ask dealer to upgrade your istep level.
__________________
2017 540i | 2019 X3 | 2019 540i MSport
Appreciate 0
      07-28-2017, 08:43 PM   #8
chasedeez1
Enlisted Member
6
Rep
37
Posts

Drives: 2017 BMW 540i
Join Date: Mar 2016
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by claykin View Post
the July iStep update supposedly addressed the iDrive lockups. ask dealer to upgrade your istep level.
I took my car in for the iDrive turning off periodically and reverse camera not showing up alll the time on Wednesday. They still have my car and informed me there was just an update to fix the issue and can't do it till Monday. I will see if update fixes issue.
Appreciate 0
      07-28-2017, 09:01 PM   #9
claykin
Brigadier General
United_States
561
Rep
3,307
Posts

Drives: various BMW
Join Date: Nov 2009
Location: Florida

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chasedeez1
Quote:
Originally Posted by claykin View Post
the July iStep update supposedly addressed the iDrive lockups. ask dealer to upgrade your istep level.
I took my car in for the iDrive turning off periodically and reverse camera not showing up alll the time on Wednesday. They still have my car and informed me there was just an update to fix the issue and can't do it till Monday. I will see if update fixes issue.
dealer is likely going to reprogram your car with current iStep. Takes a good couple of hours if all goes well.
__________________
2017 540i | 2019 X3 | 2019 540i MSport
Appreciate 0
      08-01-2017, 09:46 PM   #10
chasedeez1
Enlisted Member
6
Rep
37
Posts

Drives: 2017 BMW 540i
Join Date: Mar 2016
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

After taking my car to the dealer numerous times for the iDrive turning off and backup camera not working, they stated they did a software update. I was told this was a brand new update. I have noticed the A/C seems better and back up camera screen is bigger on iDrive.
Appreciate 0
      08-09-2017, 03:39 PM   #11
Ab3_Fr0man
Private
Canada
26
Rep
85
Posts

Drives: G30 540i
Join Date: May 2017
Location: Canada

iTrader: (0)

Garage List
2017 540i  [0.00]
2011 535xi  [0.00]
So I took my car in and told them about my Idrive freeze up. (No signal text and a loud screeching) They performed diagnostics and found a fault in Head Unit - VEH - They said it needed reprogramming.

They kept my car overnight and installed the latest Istep for my car. Diagnostic shows no fault on head unit after reprogramming..

Just figured I would share what was done.... hopefully no more Idrive lockups
Appreciate 0
      09-01-2017, 06:34 PM   #12
steve090619
Lieutenant
114
Rep
432
Posts

Drives: bmw 540xi
Join Date: Jan 2017
Location: ny

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ab3_Fr0man View Post
So I took my car in and told them about my Idrive freeze up. (No signal text and a loud screeching) They performed diagnostics and found a fault in Head Unit - VEH - They said it needed reprogramming.

They kept my car overnight and installed the latest Istep for my car. Diagnostic shows no fault on head unit after reprogramming..

Just figured I would share what was done.... hopefully no more Idrive lockups
I am currently having my head unit replaced. kept freezing and they were unable to even get into it to try and reprogram.
Appreciate 0
      09-01-2017, 06:35 PM   #13
steve090619
Lieutenant
114
Rep
432
Posts

Drives: bmw 540xi
Join Date: Jan 2017
Location: ny

iTrader: (0)

[QUOTE=chasedeez1;22020185]After taking my car to the dealer numerous times for the iDrive turning off and backup camera not working, they stated they did a software update. I was told this was a brand new update. I have noticed the A/C seems better and back up camera screen is bigger on iDrive.[/QUOTE

did they do just an update or did they replace the head unit first.
Appreciate 0
      09-01-2017, 07:06 PM   #14
Ab3_Fr0man
Private
Canada
26
Rep
85
Posts

Drives: G30 540i
Join Date: May 2017
Location: Canada

iTrader: (0)

Garage List
2017 540i  [0.00]
2011 535xi  [0.00]
Sorry to hear about the issues steve, I had mine reprogrammed and haven't had a lock up since. keep us updated on your progress - Let us know once it is replaced and working.
Appreciate 0
      09-09-2017, 09:48 AM   #15
pgrtag
New Member
4
Rep
16
Posts

Drives: 2018 G30
Join Date: Jun 2015
Location: San Diego

iTrader: (0)

I just picked up a 530e, but my 2015 328d did that and I took it in and the service rep told me that the ?no signal? was an over temp protection feature... then they reprogrammed the car and it stopped.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST