BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 5-Series (G30) Forum iDrive, Audio, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics + Coding Coding "ALPINA" Style Display

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-19-2018, 05:36 AM   #111
sjak92
Second Lieutenant
sjak92's Avatar
United Kingdom
72
Rep
220
Posts

Drives: G05 30d M Sport MY2020
Join Date: Jun 2014
Location: London

iTrader: (0)

Had the alpina displays for 1 day, too bright at night with comfort so back to stock
Appreciate 0
      03-19-2018, 08:35 AM   #112
Flyingscotsman
Second Lieutenant
Scotland
180
Rep
236
Posts

Drives: G30 520d se
Join Date: Sep 2017
Location: Scotland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sjak92 View Post
Had the alpina displays for 1 day, too bright at night with comfort so back to stock
You can adjust the night time brightness with the adjustment on the light panel
Attached Images
 
Appreciate 0
      03-19-2018, 08:46 AM   #113
en1gma
Second Lieutenant
en1gma's Avatar
United Kingdom
44
Rep
250
Posts

Drives: G30 530i M Sport
Join Date: May 2007
Location: London, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Quote:
Originally Posted by en1gma View Post
Before I buy the OBD dongle and full app, is Anyone able to advise if 'LED lights in handle on when reversing' and rear DRLs works on the G30 using this app - instead of using esys - is possible?
I have not found FDL for either of those in E-sys.
Thanks

(for some reason cannot 'appreciate' your feedback in the IOS app... )
Appreciate 0
      03-19-2018, 09:19 AM   #114
sjak92
Second Lieutenant
sjak92's Avatar
United Kingdom
72
Rep
220
Posts

Drives: G05 30d M Sport MY2020
Join Date: Jun 2014
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Flyingscotsman View Post
You can adjust the night time brightness with the adjustment on the light panel
still too bright and jarring. Also, that adjustment dims everything and I dont really want the iDrive and Ambient Light dimmer
Appreciate 0
      03-20-2018, 01:14 AM   #115
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1943
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sjak92 View Post
still too bright and jarring. Also, that adjustment dims everything and I dont really want the iDrive and Ambient Light dimmer
Did you try coding to separate those two functions?
Appreciate 0
      04-03-2018, 02:21 AM   #116
csm7djs
Private First Class
21
Rep
121
Posts

Drives: G30
Join Date: Dec 2017
Location: UK

iTrader: (0)

Anybody else find that this stops you adjusting Steering in the sports individual mode?
Appreciate 0
      04-05-2018, 12:46 PM   #117
djfrankwhite
New Member
djfrankwhite's Avatar
0
Rep
5
Posts

Drives: 2017 bmw 530xi msport
Join Date: Mar 2018
Location: bloomfield nj

iTrader: (0)

Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
Appreciate 0
      04-06-2018, 03:53 AM   #118
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
148
Rep
397
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
__________________
Appreciate 0
      04-06-2018, 04:01 AM   #119
is_niice
Private First Class
53
Rep
147
Posts

Drives: Everything
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (1)

Has anyone attempted the Alpina cluster display on a 530e? There is no RPM gauge on 530e, it only has the "power" gauge, so i'm curious what would be the case.
Appreciate 0
      04-06-2018, 10:43 AM   #120
djfrankwhite
New Member
djfrankwhite's Avatar
0
Rep
5
Posts

Drives: 2017 bmw 530xi msport
Join Date: Mar 2018
Location: bloomfield nj

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
Yes i pressed code. Dash went black gas flickered and nothing changed. I did the basic coding before hand and put the m550 logo in the dash, should i put that back to no logo first?
Appreciate 0
      04-07-2018, 01:01 PM   #121
Jim-Bow
Second Lieutenant
Wales
89
Rep
268
Posts

Drives: 530d MSP+ MedBlue
Join Date: Oct 2013
Location: South Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
Yes i pressed code. Dash went black gas flickered and nothing changed. I did the basic coding before hand and put the m550 logo in the dash, should i put that back to no logo first?
Do you have the full digital dash or the part digital one (where the numbers are still physical
around the dials)
__________________
G30 Med Blue MSP 530d - branded by the kids as « the blue bomber » (aka « the blue bullet mk2 »)
Appreciate 0
      04-08-2018, 02:05 PM   #122
craski
New Member
10
Rep
25
Posts

Drives: G30 540ix
Join Date: Nov 2009
Location: Scotland

iTrader: (0)

Enabled Alpina dash on mine today using Bimmercode. I never liked the standard/red dials - this is a vast improvement.

I have mine set to be the lovely blue dials all the time, I'm not keen on any of the sport dials, the comfort Alpina setting is perfect for all modes IMO.
Appreciate 0
      04-12-2018, 03:25 PM   #123
djfrankwhite
New Member
djfrankwhite's Avatar
0
Rep
5
Posts

Drives: 2017 bmw 530xi msport
Join Date: Mar 2018
Location: bloomfield nj

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
Yes i pressed code. Dash went black gas flickered and nothing changed. I did the basic coding before hand and put the m550 logo in the dash, should i put that back to no logo first?
Do you have the full digital dash or the part digital one (where the numbers are still physical
around the dials)
Partial digital dash. Just thought of that. Assuming thats why it doesnt work. And theres no way to code alpina into that correct?
Appreciate 0
      04-12-2018, 03:27 PM   #124
Jim-Bow
Second Lieutenant
Wales
89
Rep
268
Posts

Drives: 530d MSP+ MedBlue
Join Date: Oct 2013
Location: South Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
Yes i pressed code. Dash went black gas flickered and nothing changed. I did the basic coding before hand and put the m550 logo in the dash, should i put that back to no logo first?
Do you have the full digital dash or the part digital one (where the numbers are still physical
around the dials)
Partial digital dash. Just thought of that. Assuming thats why it doesnt work. And theres no way to code alpina into that correct?
Don't think so, I've only seen Alpina pics of the "full" dash - it might be something that changes in the future though (presumably if alpina do a model with the part digi dash)
__________________
G30 Med Blue MSP 530d - branded by the kids as « the blue bomber » (aka « the blue bullet mk2 »)
Appreciate 0
      04-12-2018, 03:29 PM   #125
djfrankwhite
New Member
djfrankwhite's Avatar
0
Rep
5
Posts

Drives: 2017 bmw 530xi msport
Join Date: Mar 2018
Location: bloomfield nj

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by Jim-Bow View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Quote:
Originally Posted by djfrankwhite View Post
Using Bimmercode , is there anything specific that should be on or not on in order to Advance code the Alpina display? I went to Advanced , used the search bar and found Alpina and switch it to Aktiv , and nothing changed. Any ides?
I presume you have pressed the CODE button after selecting Aktiv?
Yes i pressed code. Dash went black gas flickered and nothing changed. I did the basic coding before hand and put the m550 logo in the dash, should i put that back to no logo first?
Do you have the full digital dash or the part digital one (where the numbers are still physical
around the dials)
Partial digital dash. Just thought of that. Assuming thats why it doesnt work. And theres no way to code alpina into that correct?
Don't think so, I've only seen Alpina pics of the "full" dash - it might be something that changes in the future though (presumably if alpina do a model with the part digi dash)
Cool thanks. Do you know about the video in motion as well. I coded it. But i was reading in other posts it wont work off an iphone the screen mirroring. And niether does usb?
Appreciate 0
      04-12-2018, 05:12 PM   #126
csm7djs
Private First Class
21
Rep
121
Posts

Drives: G30
Join Date: Dec 2017
Location: UK

iTrader: (0)

You can’t mirror an iPhone.

The video in motion does work from a USB stick with bimmercode
Appreciate 0
      04-13-2018, 05:11 PM   #127
luntik
Enlisted Member
luntik's Avatar
Russia
2
Rep
34
Posts

Drives: BMW F30 320ix -> 330ix
Join Date: Feb 2016
Location: Moscow

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
F90 and other ///M have different cluster for HUD gear display. But, yes, you can have combinations of F90/Alpine on 6WB.
How to turn the F90 style on 6WB? Is it rly possible?
Appreciate 0
      04-14-2018, 12:41 AM   #128
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1943
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luntik View Post
How to turn the F90 style on 6WB? Is it rly possible?
I know not. I have not played with it. I have just seen pictures.
Appreciate 0
      05-12-2018, 02:37 PM   #129
armenjs802
New Member
armenjs802's Avatar
United_States
2
Rep
18
Posts

Drives: G30 2018
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to armenjs802
2018 G30 USA
Here is what I show under bimmercode, under instrument cluster- Logo option only!

Alpina? Help.

https://photos.app.goo.gl/kKQ5S0jIezwoG4FA3
Appreciate 0
      05-12-2018, 08:38 PM   #130
viasyncro
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: G01 2018 MSport Photo/Cognac
Join Date: Apr 2018
Location: Montreal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by armenjs802 View Post
2018 G30 USA
Here is what I show under bimmercode, under instrument cluster- Logo option only!

Alpina? Help.

https://photos.app.goo.gl/kKQ5S0jIezwoG4FA3
You need to click on expert mode at the bottom.
Select DKOMBI2
Search for ALPINA
Select ALPINA_ENABLE
Set to Activ
Click arrow top left back
Click code on the top right
Appreciate 0
      05-13-2018, 08:23 AM   #131
ksoze
Major
ksoze's Avatar
United_States
313
Rep
1,123
Posts

Drives: 2018 M550iX
Join Date: Nov 2010
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by viasyncro View Post
You need to click on expert mode at the bottom.
Select DKOMBI2
Search for ALPINA
Select ALPINA_ENABLE
Set to Activ
Click arrow top left back
Click code on the top right
How then would you disable ALPINA in Bimmercode back to default?
__________________
2018 M550iX-Dinan Stage 1 | 2011 E93 M3 Convertible | 2002 E46 M3 Convertible | 2002 E53 X5 3.0 | 2000 E39 540i | 1998 E36 M3 | 1988 E28 M5 | 1987 E28 528i
Appreciate 0
      05-13-2018, 12:47 PM   #132
armenjs802
New Member
armenjs802's Avatar
United_States
2
Rep
18
Posts

Drives: G30 2018
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to armenjs802
Quote:
Originally Posted by ksoze View Post
How then would you disable ALPINA in Bimmercode back to default?

simply go back expert mode click and make it inactive.

Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST