BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 5-Series (G30) Forum iDrive, Audio, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics + Coding Coding "ALPINA" Style Display

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-17-2018, 01:52 AM   #133
dicky.hillary
Second Lieutenant
dicky.hillary's Avatar
United Kingdom
20
Rep
211
Posts

Drives: G30 520D SE
Join Date: Nov 2013
Location: County Durham

iTrader: (0)

Quick question chaps, I've coded the Alpina display without any issues... does anyone know how to change the max speed to be more diesel like? ie.. a top speed of 210mph is bit optimistic :-P
__________________
Rich

Current : G30 520D SE
Previous : F10 520D SE B47 / Auto / Pro Media / HK Audio + a few others. F31 320 M-Sport Touring / E92 320D Se Coupe
Appreciate 0
      05-17-2018, 08:31 AM   #134
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
148
Rep
397
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

I don't think that will be possible.
__________________
Appreciate 0
      05-18-2018, 08:52 AM   #135
en1gma
Second Lieutenant
en1gma's Avatar
United Kingdom
44
Rep
248
Posts

Drives: G30 530i M Sport
Join Date: May 2007
Location: London, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dicky.hillary View Post
Quick question chaps, I've coded the Alpina display without any issues... does anyone know how to change the max speed to be more diesel like? ie.. a top speed of 210mph is bit optimistic :-P
Yeah, it's a shame that only a third or so of the speedo is now relevant... good thing there is a digital speed readout in the middle!
Appreciate 0
      05-18-2018, 10:12 AM   #136
armenjs802
New Member
armenjs802's Avatar
United_States
2
Rep
18
Posts

Drives: G30 2018
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to armenjs802
Code was active and nothing changed on display, Gave me more errors than did any good it seems. Time/date error log, passenger restraint error. undid the code. back to normal.


Appreciate 0
      05-18-2018, 10:32 AM   #137
nsa100
First Lieutenant
United Kingdom
148
Rep
397
Posts

Drives: G31 540i & G30 540i M Sport
Join Date: Jun 2013
Location: West Yorks, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by armenjs802 View Post
Code was active and nothing changed on display, Gave me more errors than did any good it seems. Time/date error log, passenger restraint error. undid the code. back to normal.


Strange.

Are you sure you only changes Alpina to aktiv in the DKOMBI?


Why not give it another try?
__________________
Appreciate 0
      05-18-2018, 01:59 PM   #138
armenjs802
New Member
armenjs802's Avatar
United_States
2
Rep
18
Posts

Drives: G30 2018
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to armenjs802
Quote:
Originally Posted by nsa100 View Post
Strange.

Are you sure you only changes Alpina to aktiv in the DKOMBI?


Why not give it another try?

Yes, twice. same result. No clue? is OEM dashboard.
display


Appreciate 0
      05-18-2018, 04:18 PM   #139
frankchn
Second Lieutenant
137
Rep
244
Posts

Drives: F90 M5
Join Date: Aug 2015
Location: Bay Area

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by armenjs802 View Post
Yes, twice. same result. No clue? is OEM dashboard.
display
You have the 6WA partial digital instrument cluster. I think the Alpina coding only works for cars with the 6WB full digital instrumental cluster (as all Alpinas come with 6WB standard).
Appreciate 0
      05-18-2018, 04:40 PM   #140
ksoze
Major
ksoze's Avatar
United_States
313
Rep
1,123
Posts

Drives: 2018 M550iX
Join Date: Nov 2010
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by frankchn View Post
You have the 6WA partial digital instrument cluster. I think the Alpina coding only works for cars with the 6WB full digital instrumental cluster (as all Alpinas come with 6WB standard).
Ding, ding.
__________________
2018 M550iX-Dinan Stage 1 | 2011 E93 M3 Convertible | 2002 E46 M3 Convertible | 2002 E53 X5 3.0 | 2000 E39 540i | 1998 E36 M3 | 1988 E28 M5 | 1987 E28 528i
Appreciate 0
      05-18-2018, 07:03 PM   #141
armenjs802
New Member
armenjs802's Avatar
United_States
2
Rep
18
Posts

Drives: G30 2018
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to armenjs802
Arrow

Quote:
Originally Posted by frankchn View Post
You have the 6WA partial digital instrument cluster. I think the Alpina coding only works for cars with the 6WB full digital instrumental cluster (as all Alpinas come with 6WB standard).
Thank you. so what that means there is no code for digital speed?
Appreciate 0
      05-20-2018, 12:56 PM   #142
timmahh
ghey
timmahh's Avatar
United_States
183
Rep
1,557
Posts

Drives: Viertürigen Fahrzeugs
Join Date: Oct 2010
Location: Southern California

iTrader: (1)

Off topic to this but.. can bimmercode be used to enable VLD?
Appreciate 0
      05-20-2018, 05:08 PM   #143
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1939
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by timmahh View Post
Off topic to this but.. can bimmercode be used to enable VLD?
If you knew parameters to change, yes, as long as BDC can be used with expert mode.
Appreciate 0
      08-24-2018, 05:32 AM   #144
Rickstah
Enlisted Member
Rickstah's Avatar
Netherlands
0
Rep
35
Posts

Drives: F31
Join Date: Mar 2014
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Is this possible on a 2018 F30 with 6WB cluster?
Appreciate 0
      08-24-2018, 07:15 AM   #145
flosada
New Member
0
Rep
25
Posts

Drives: BMW 5 Series 520dA G30
Join Date: Aug 2018
Location: Madrid, Spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
If you knew parameters to change, yes, as long as BDC can be used with expert mode.
What is VLD? Is it possible to activate with Bimmercode?

Is it also possible to enable CarPlay and Screen Mirroring with Bimmercode??
Appreciate 0
      08-24-2018, 08:53 PM   #146
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1939
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by flosada View Post
What is VLD? Is it possible to activate with Bimmercode?

Is it also possible to enable CarPlay and Screen Mirroring with Bimmercode??
Variable light distribution. Only needed to enable on North American Cars.

Screen mirroring, yes. Carplay requires coding and FSC code.
Appreciate 0
      10-08-2018, 11:13 PM   #147
Rickstah
Enlisted Member
Rickstah's Avatar
Netherlands
0
Rep
35
Posts

Drives: F31
Join Date: Mar 2014
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Rickstah View Post
Is this possible on a 2018 F30 with 6WB cluster?
Can anybody confirm?
Appreciate 0
      10-09-2018, 12:54 AM   #148
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1939
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by armenjs802 View Post
Code was active and nothing changed on display, Gave me more errors than did any good it seems. Time/date error log, passenger restraint error. undid the code. back to normal.


Anytime you code instrument cluster, you should expect to reset clock and temperature reads high for short period. Other errors are likely due to lack of hardware.

Quote:
Originally Posted by Rickstah View Post
Can anybody confirm?
Confirm what? If you mean code Alpina cluster, these are the vehicles with shared hardware:
Attached Images
 
Appreciate 0
      10-09-2018, 02:01 AM   #149
Rickstah
Enlisted Member
Rickstah's Avatar
Netherlands
0
Rep
35
Posts

Drives: F31
Join Date: Mar 2014
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Quote:
Originally Posted by armenjs802 View Post
Code was active and nothing changed on display, Gave me more errors than did any good it seems. Time/date error log, passenger restraint error. undid the code. back to normal.


Anytime you code instrument cluster, you should expect to reset clock and temperature reads high for short period. Other errors are likely due to lack of hardware.

Quote:
Originally Posted by Rickstah View Post
Can anybody confirm?
Confirm what? If you mean code Alpina cluster, these are the vehicles with shared hardware:
Ok so Alpina display will not work on a F30 with 6WB cluster. Thanks
Appreciate 0
      10-10-2018, 10:19 PM   #150
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1939
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Rickstah View Post
Ok so Alpina display will not work on a F30 with 6WB cluster. Thanks
Correct.
Appreciate 0
      10-11-2018, 05:52 AM   #151
Jelston
Private
11
Rep
57
Posts

Drives: 2018 Bmw M550xi
Join Date: Oct 2018
Location: Ohio

iTrader: (0)

try bimmercode. its very easy. Download the app, follow the link for the DLC bluetooth connector. and you get free updates. i think in all it cost me 60$
Appreciate 0
      10-11-2018, 06:10 AM   #152
AP
Colonel
AP's Avatar
720
Rep
2,806
Posts

Drives: G30 540i X Msport
Join Date: Apr 2011
Location: UK

iTrader: (0)

Have any of you with this change visited a dealer and if so , did they say anything?
Appreciate 0
      10-11-2018, 07:26 AM   #153
ksoze
Major
ksoze's Avatar
United_States
313
Rep
1,123
Posts

Drives: 2018 M550iX
Join Date: Nov 2010
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jelston View Post
try bimmercode. its very easy. Download the app, follow the link for the DLC bluetooth connector. and you get free updates. i think in all it cost me 60$
Buyers should be aware however, that it currently has a pretty limited set of options for the G30. Alpina display in not one of them.
__________________
2018 M550iX-Dinan Stage 1 | 2011 E93 M3 Convertible | 2002 E46 M3 Convertible | 2002 E53 X5 3.0 | 2000 E39 540i | 1998 E36 M3 | 1988 E28 M5 | 1987 E28 528i
Appreciate 0
      10-11-2018, 10:47 AM   #154
Jayphotoworks
New Member
2
Rep
10
Posts

Drives: 2014 F30 Xdrive
Join Date: Aug 2016
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ksoze View Post
Buyers should be aware however, that it currently has a pretty limited set of options for the G30. Alpina display in not one of them.
The latest Bimmercode actually has Alpina for the G30 in basic mode including changing the dash logo from a number of Alpina/BMW models. The Alpina logos look great against the blue background. I coded it yesterday.. I just need a Dinan S1 tune and I'll at least have similar performance as a real Alpina B5 Biturbo.

Some of the options aren't updated on the website, but do show up on the app. The only downside is some of the coding options show "Unknown Value," which means reverting would require a restore from a backup.

I used to code with an ENET cable and a spare laptop loaded with the entire software package and launcher. But that was back in 2014 with my F30 and after coding everything I wanted, I haven't touched it since and don't even remember how to set it all up again. I have to admit Bimmercode is very very easy although limited in scope for the newer cars.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:11 PM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST